Ladda ner broschyren här

ÅTER TILL NATUREN
Efter 10 års utveckling presenterar OREGON® BioTrim™, en trimmertråd tillverkad av en revolutionerande, patenterad polymer-tillsats och som har utmärkt skärförmåga men fragmenteras när den hamnat på marken och försvinner spårlöst efter bara några få år.

MILJÖVÄNLIGHET MED TOPPPRESTANDA
Till skillnad mot konventionella trimmertrådar, som varken är komposterbara eller biologiskt nedbrytbara, har BioTrim™’ en kemisk sammansättning som gör tråden oxo-biologiskt nedbrytbar. Speciella tillsatser av mineraliskt ursprung som införlivats i nylonblandningen aktiverar trådens nedbrytning och gör den biologiskt nedbrytbar efter att den hamnat på marken. BioTrim™’s utmärkta prestanda och miljövänlighet gör den till ett utmärkt val för såväl miljömedvetna fastighetsägare som professionella användare inom grönyteskötsel, kyrkogårdar, golfbanor, kommunala parker och andra grönytor.

OXO-BIOLOGISK NEDBRYTNING ÄR EN TRESTEGSPROCESS:
1) Foto-oxidation:
Tråden fragmenteras av solens UV-ljus under en 3-årsperiod.
2) Thermo-oxidation: Genom värme fortsätter fragmenteringen på marken.
3) Bio-assimilering: Slutligen, mikroorganismer i jorden bryter ner och förbrukar de återstående resterna.
Hela processen tar mellan 5-10 år (beroende på klimatförhållanden) för att alla rester av tråden ska försvinna. Tråden är oxo-biologiskt nedbrytbar endast när den kommer i kontakt med jorden och förblir helt intakt och i perfekt skick under förvaring.

CNEP CERTIFIERING
BioTrim™ är utvecklad i sammarbete med det Nationella centret för utvärdering av plastprodukter (photo protection) (CNEP) i Clermont-Ferrand (Frankrike) som har officiellt certifierat trådens oxo-biologiska nedbrytning.

NEDBRYTBAR FÖRPACKNING
Material som använts i OREGON® BioTrim™’s innovativa förpackning är:
• Transparent framsida tillverkad av mjölksyra (PLA). Inväntar komposterbarhetsintyg.
• Förpackningsskal tillverkat av trädamm med tillsats av polyolfin.
Certifierat oxo-biologiskt nedbrytbar av CNEP.

UNIK FÄRG
BioTrim™ tråden har en distinkt men ändå naturlig färg som passarperfekt med den naturliga omgivningen